Wszystko
Profilaktyka
Dieta i żywienie
Ciąża
Uroda
Psychologia
Dziecko
Leki i suplementy
KOMUNIKATY

Artykuł

Ruszył naukowy blog żywieniowy SGGW

Żywność i żywienie to temat bardzo często poruszany w sieci. Swoje blogi, strony i fanpejdże mają producenci żywności, sklepy, dietetycy, kucharze i tak zwani influencerzy. Można znaleźć rekomendacje różnych kompletnych diet i poszczególnych super produktów – wszystkie z obietnicą, że dzięki nim będziemy żyli długo i szczęśliwie. Jak w tym gąszczu często sprzecznych informacji odróżnić prawdę od marketingu? Czy reklama tylko kłamie a dietetycy i lekarze zawsze mają rację?

Wszystkich, którzy zadają sobie takie pytania, zapraszamy do odwiedzania Akademii Dobrego Smaku Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego, oficjalnego bloga uczelni pisanego we współpracy z naukowcami. Jego redaktorką jest Alicja Ponder, doktorantka na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji.

Jest to blog inny niż wszystkie. Zamieszczane informacje są wynikiem badań przeprowadzanych bezpośrednio przez naukowców z SGGW lub pochodzą z innych wiarygodnych, naukowych źródeł. Nie znaczy to jednak, że znajdą się tu jednoznaczne wskazówki, czy jeść mięso, jakie jajka kupować i który olej jest najzdrowszy. W nauce nie wszystko jest proste i jednoznaczne. Na naszym blogu będziemy poruszać kontrowersyjne tematy z różnych, ale zawsze wiarygodnych punktów widzenia. Nie zabraknie także sprawdzonych przepisów na smaczne i zdrowe potrawy.

W Akademii Dobrego Smaku SGGW nie będzie żadnych reklam - ani jawnych, ani ukrytych. Zamieszczone teksty można bezpłatnie kopiować i przedrukowywać pod warunkiem podania źródła: Akademia Dobrego Smaku SGGW.

Adres bloga:  http://www.akademiadobregosmaku.sggw.pl

 

Źródło: SGGW

Film edukacyjny "Stop Dopalaczom"

Bezpieczne grzybobranie

Nie zawsze „wędzone” trzyma dłużej

Co 2 Polka w ciąży i w czasie karmienia pije za mało wody

Zjadamy cukier o tym nie wiedząc

BMI
Masa ciała
kg
Wzrost
cm
Wynik
00.00
Wprowadź dane

Najnowsze